Selecteer een pagina
Deel dit burgerinitiatief met anderen

Debat burgerinitiatief op 27 januari in Tweede Kamer

Het is zover: ons burgerinitiatief Tijd voor Transparantie wordt besproken in de Tweede Kamer! Het debat staat gepland voor donderdag 27 januari. Via dit burgerinitiatief willen wij bereiken dat verzekeraars alle kosten die zij inhouden op kapitaalverzekeringen (waaronder woekerpolissen*) aan hun klanten moeten melden. Het burgerinitiatief is een initiatief van ConsumentenClaim, Consumentenbond, Vereniging Woekerpolis.nl en Stichting Woekerpolis.

Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, zal het initiatief kort inleiden. Daarna gaat de Kamer in debat met elkaar en minister van Financiën Sigrid Kaag. Het debat begint om 14:45 en is live te volgen via www.tweedekamer.nl, of later terug te kijken via https://debatgemist.tweedekamer.nl/

 

*Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waar te hoge kosten op worden ingehouden. Deze verzekeringen zijn veelal verkocht om te sparen, voor het aflossen van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen. Tussen 1965 en 2008 zijn er in Nederland 7 miljoen woekerpolissen. Dat is gemiddeld bijna 1 per huishouden.

Nagaan of u een woekerpolis heeft? Doe hier de check